Chiazaad

Chiazaad Superfood

chiazaad

Wat zijn chiazaden?

Chiazaad is een superfood die steeds meer bekend wordt en door steeds meer mensen gewaardeerd wordt. Dit kleine zaadje komt voor in een witte-, donker bruine- en zwarte kleur. Het heeft een hoge voedingswaarde en dat maakt het zo populair. Het bevat onder andere calcium, fosfor en het is een geweldige bron van gezonde omega-3 vetten.

De zaadjes kunnen direct geconsumeerd worden en hoeven niet perse gemalen te worden.

Hoe eet ik chiazaadjes?

Chia zaden zijn eenvoudig toe te voegen aan je eten. Doordat ze smaakloos zijn zullen ze je gerechten qua smaak niet beïnvloeden en dat maakt het voor veel mensen de superfood bij uitstek. Een aantal voorbeelden van gerechten waar je chiazaden aan kunt toe voegen zijn: salades, smoothies, ontbijtgranen, water en zelfs ijs!

Chiazaden kopen

Als je chiazaad koopt let er dan wel op dat ze biologisch zijn. Op die manier ben je er van verzekerd dat ze geen chemicalien en andere schadelijke stoffen bevatten. Een winkel waar je biologisch gecertificeerde chiazaden en andere superfoods kunt bestellen is bij NutriBoost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>